Kyjev je úžasné mesto

6:19 AM Alex Writer 0 Comments

Kyjev je úžasné mesto, v ktorom sa doslova na každom kroku môžete stretnúť so zaujímavými miestami a veľa sa naučiť. Pozývame vás, aby ste sa dozvedeli niekoľko zaujímavých faktov o hlavnom meste Ukrajiny, z ktorých mnohé, samozrejme, vás prekvapia.




https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/fFr4IXURw21tsua4uODn_a-survey-of-grown-answerof-how-they-live-and-what-html.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/2no3cxnARlqtSM0pCJ6q_a-good.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/3vOgKyeaT0GjlWD7v2x6_homeschooling.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/qrXmGCpzRbOMWmmFEmeF_how-much.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/DPbkuAsqRBywH0yjIFGV_how-to-become.pdf

Najdlhšia ulica v hlavnom meste patrí k Brovarsky Avenue. Jeho dĺžka je jednoducho fenomenálna - až 14 kilometrov!

Na rozdiel od predchádzajúcej skutočnosti - najkratšia ulica je dlhá iba 50 metrov a toto je inžinierska ulica, ktorá sa nachádza hneď vedľa námestia Arsenalnaya. Na tejto ulici sú len tri domy.

Najstaršou ulicou hlavného mesta je Vladimirskaja, jej vek už prekročil tisícročie!

Najširšia Kyjevská ulica je, samozrejme, Khreshchatyk. Ak ju chcete presunúť z jedného domu do druhého, musíte prekonať 75 metrov.



Najužším mestom je St. George Lane, ktorého vozovka je široká 5,4 metra.

Najstarším stromom v Kyjeve je Wilhelm Christer Oak. Podľa približných odhadov sa jeho vek pohybuje od 600 do 700 rokov. Je ťažké povedať presne, pretože presný vek stromu môžete poznať iba prostredníctvom ročných prsteňov. Tento prírodný zázrak môžete vidieť na Osipovskej ulici.

Väčšina obyvateľov žije v okrese Desnyanskiy, žije tu 355 000 obyvateľov. Najmenej ľudia žijú v okrese Pechersk - iba 139 000. Najväčším sídliskom v meste je Troieschyna, v ktorej žije 240 000 obyvateľov.

Kyjevské metro je jedným z najstarších v Európe. Najhlbšou stanicou v nej je Arsenalnaya. Aby ste sa k tomu dostali, budete musieť zostúpiť do zeme do hĺbky 105 metrov! Čest, že sa volá najkrajšia stanica, patrí slávnej Zlatej bráne. Táto stanica je v top 10 najkrajších na svete!



Najvyššia budova v Kyjeve sa nachádza v starobylej štvrti Syrets. Jedná sa o televíznu vežu postavenú už v roku 1973, ktorej výška je až 380 metrov!

Najvyšší bod hlavného mesta vo vzťahu k rieke Dněpr je Námestie slávy, ktoré sa nachádza v nadmorskej výške 200 metrov.

Čo je však najobľúbenejší suvenír, ktorý sa najčastejšie dodáva z Kyjeva? Toto je samozrejme slávny kyjevský koláč! Táto pochúťka sa začala vyrábať už v roku 1956!

Najmenším aktívnym chrámom v meste je kostol Márie Magdalény. Nachádza sa na ulici 43 Vladimirskaya, na malom nádvorí v suteréne.

Najmenší výťah v Kyjeve sa môže ubytovať iba pre jednu osobu a má rozlohu približne pol metra štvorcový. Môžete sa na to pozrieť v ulici Proreznaya v 11. dome. Výťah bol postavený späť v 50. rokoch minulého storočia na príkaz starého úradníka, ktorý považoval za veľmi ťažké vyliezť na schody.

0 comments: