19 занимљивих чињеница о људској психологији

4:59 AM Alex Writer 0 Comments

Сви знамо да је психологија наука о комбинацији психолошких појава и понашања човека, виших животиња, што се објашњава на основу тих појава. Дакле, предмет науке је човек, биће је обдарено свешћу и унутрашњим субјективним светом. Психологија се може приписати једној од најзанимљивијих наука. Ако и даље желите знати више, онда ће вам помоћи занимљиве чињенице о психологији.





https://cdn11.bigcommerce.com/s-b74y0gzrfh/content/d/the.pdf
https://cdn11.bigcommerce.com/s-b74y0gzrfh/content/d/ews.pdf
https://cdn11.bigcommerce.com/s-b74y0gzrfh/content/d/pws.pdf
https://cdn11.bigcommerce.com/s-b74y0gzrfh/content/d/popular.pdf

 1 Мозга активност се наставља и када се одмарамо. У овом тренутку се филтрира оно што је заиста потребно за чување у меморији и шта уклонити „у резерви“. Кад се пробудите ујутро, никада нећете заборавити оно што вам је заиста важно, али не сећате се онога што сте прекинули јуче.

2 Особа се осећа успешније и срећније само кад му је мозак заузет нечим. Штавише, сиву материју не занима монотон рад - већ се ради само о константној ужурбаној концентрацији и преласку са једног дела на други. Само се у таквим тренуцима човек осећа срећно.

3 Не можете занемарити храну, секс и опасности. Да ли сте приметили да људи увек престану да гледају призоре несрећа. У ствари, не можемо занемарити ситуацију опасности. Свака особа има посебан део мозга који је одговоран за преживљавање и пита: „Могу ли ово да једем? Могу ли имати секс са овим? Може ли ме убити? ".

4 Истраживачи су доказали да ако је особа у младости знала одбити оно што стварно жели, животни тестови су једноставнији и са минималним губитком.

5 Да бисте се навикли на нешто, не требају вам више од 2 месеца, тачније - 66 дана. То је један период који ће човеку требати да би могао формирати и довести до аутоматизма било које акције. На пример, ако желите да пређете на правилну исхрану, можда ће вам требати нешто мање - око 55 дана. Али на спорт се морате навикнути дуже - до 75 дана.

6: Ако мислите да можете имати неограничен број пријатеља, дубоко грешите. Испада да особа током целог живота може бити пријатељ и до 150 пута. #

7: Постоје случајеви када желите да усрећите девојку дарујући поклон, али не знате шта јој треба. Постоји решење! Реците јој да сте купили поклон и понудите да погоди о чему се ради. Навешће шта жели.

8: Ако имате ноћне море ноћу, можда вам се смрзава у сну. Научна чињеница - што је хладније у спаваћој соби, већа је вероватноћа да ћете видети лош сан.

9: Чак и позитивни догађаји, попут дипломирања, брака или новог посла, могу довести до депресије.

10: Најбољи лек за бриге, анксиозност и стрес је читање. Ова лекција брже делује на организам. Изненађујуће је да је ова метода много боља од конзумирања алкохола, много ефикаснија од ходања, испијања чаја или слушања музике.

11: У психологији постоји принцип: што су већа очекивања од неког догађаја, већа је вероватноћа да ће вас разбити разочарање. Чекате више - примате мање, чекате мање - добијате више. 12: Већина људи на непознатом месту држи се десно. Ако не желите бити у гужви или дуго стајати у реду, знајући за ту чињеницу, храбро идите улијево или повуците линију лијево.

13: Према мишљењу стручњака, људи са плавим очима могу се заљубити за само неколико минута, а људи са смеђим очима могу вољети две истовремено. Да бисте се заљубили у зеленооке, потребно је пуно времена, понекад су потребне и године. Људи свих боја могу се заљубити за само сат времена.

14: Занимљиво је да се особа сећа добрих оцена много пута боље од лоших. Са вероватноћом од 89%, људи ће памтити ознаку „5“ и само 29% - ознаку „3“. Као резултат, чини се да је рејтинг био виши него што заправо јесте.

15: Занимљиво је да судије у спорту чешће кажњавају оне екипе чија је униформа црна. То потврђују статистике које воде НХЛ, ФИФА.

16: Позната је чињеница да се жене, док се налазе у продавници одеће, више фокусирају на полицу и вешалице на којима неред влада. Подсвесно им се чини да постоји нешто боље, занимљивије.

17: Цело поље психолошких фактора и техника које се користе у њиховим радњама. На пример, поновљена роба на благајни, залихе и ознаке различитих боја. Ако на ценовнику напишите уместо „Чарапе - 2 долара“. - "АКЦИЈА! 5 пара чарапа - 10 долара. »Продаја се може повећати тачно на пола ..

18: Људи југоисточне Азије, пре свега Кинези, често примећују Коро синдром - психијатријску патологију када особа мисли да му се пенис смањује или увлачи у стомак. У исто време, „пацијент“ се озбиљно боји смрти. Ово је културна посебност Азијата, јер случајеве Коротовог синдрома у Африканцима или Европљанима по правилу не прати страх од смрти. Често, као део самолечења, мушкарци, са циљем заустављања увлачења, на пенис вежу неку врсту оптерећења.

19: Ако се стакло разбије у кући, онда ускоро ни једно

0 comments: