Гоогле

6:13 AM Alex Writer 0 Comments

Гоогле је један од најпопуларнијих претраживача на свету, без којег је готово немогуће замислити Интернет. У овом сам чланку покупио занимљиве чињенице о овој компанији, јер не тако давно, 27. септембра, светски познатој претраживачу напунила се 20 година.


https://ej.by/news/sociaty/2020/04/26/kak-napisanie-esse-pomogaet-razvivat-netrivialnoe-myshlenie.html
1997. године, Гоогле-ови програмери дошли су у Силицијумску долину како би продали развијени претраживач Иахоо-у за милион долара, али власници компаније су одбили ову инвестицију. Након 5 година 2002. године, Иахоо је сам отишао на Гоогле и понудио три милијарде долара за развој, али је одбијен.
Гоогле у просеку купује једну компанију месечно од 2010. године.


Први Гоогле лого је развијен помоћу бесплатног графичког уређивача. 1999. године један од оснивача компаније Сергеј Брин обратио се учитељу дизајна и тражио да створи разиграни лого. Као резултат тога, створен је једноставан лого компаније који је израђен у светлим бојама и изазива осећај лакоће и радости.


https://lrnews.ru/news-8/170526-zachem-studentam-zadayut-pisat-sochineniya-i-esse.html

Компанија је запослила кувара за запослене када је особље било само 40 људи. Данас компанија никада не завршава оброк. Посебни кафићи шокирају људе који су први пут стигли својим обиљем и избором.
Разлог због којег главна Гоогле страница има тако „голи“ изглед је тај што њени програмери нису имали ХТМЛ знање и брзо су покушали да интерфејс учине што једноставнијим. Највећа потешкоћа била је у развоју дугмета „Пронађи“. Упит за претрагу можете послати само притиском на дугме Ентер. Да би се решио проблем, посебна копија порука је убачена у код странице као експлицитни маркер за крај странице.
2004. године већина Гооглеових запослених постала је милионерима, један од њих је чак и м

http://buymore.pro/article/novosti-obschestva/675/plohie-strategii-igry-v-kazino

Гоогле.цом је познат по својим периодичним „доодлес“. То су посебни цртежи који су повезани са неком темом и на неки су начин повезани са логотипом компаније. Прва таква доодле појавила се због чињенице да су оснивачи компаније отишли ​​на фестивал и нису могли брзо да реше техничке захтеве корисника.
У почетку се компанија звала Гоогол, али су случајно помешали правопис на чеку, као резултат тога што је претраживач постао познат као Гоогле.
Ако запослени у компанији умре, тада његова супруга у наредних 10 година прима половину плате.
На почетку рада Гоогле-а дозвољено је повремено да пије алкохол на послу. На пример, за обележавање покретања нових функција, у част неких достигнућа или у уторак. Врло често су запослени у фирми пили управо јела Јагермеистера.
Запослени у компанији на посао и са посла таксијем достављају бесплатно, удаљеност у таквим случајевима је апсолутно неважна.
Да би се травњаци одржали у близини канцеларије компаније, користе се козе.

0 comments: